|
|
|
|
A bajnokság célja is ismét az volt, hogy a magyar sommelier-k magas szintű, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérhessék össze tudásukat Magyarországon - közölte az MTI-vel vasárnap a Magyar Sommelier Szövetség.
Mint a közlemény felidézte, a sommelier bajnokság elődöntőjét február 24-én Szekszárdon rendezték meg. Az elődöntő érdekessége a bor-étel párosítás v |
2018-03-05 07:14:48 |
|
|
|
|
A budafoki Klauzál Ház célkitűzése, hogy a közönségnek bemutassa más országok, népek kultúráját. A korábbi sikeres kubai és indiai nap után most vasárnap Olaszország kultúráját ismerhetik meg az érdeklődők - mondta el Funk Ivett, az intézmény rendezvényszervezője az MTI-nek.
A napot Czimbal Gyula fotóművész és Nicolo Bottalla olasz festőművész kiállítása indítja, amelyet |
2017-04-07 20:24:10 |
|
|
|
|
|
jól bevált spagettit választotta a polcokon sorakozó számtalan tésztafajta közül.
A tészták ,,tengerében" egy vérbeli gasztrómágus, Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem olasz származású séfje segít eligazodni. Lássuk Itália mesés tájainak 5 legizgalmasabb tésztafajtáját!
Ziti, a szicíliai esküvők elengedhetetlen alapanyaga
| |
2015-11-17 17:35:24 |
|
|
|
|
nézelődés után végül a jól bevált spagettit választotta a polcokon sorakozó számtalan tésztafajta közül. A tészták “tengerében" egy vérbeli gasztrómágus, Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem olasz származású séfje segít eligazodni. Lássuk Itália mesés tájainak 5 legizgalmasabb tésztafajtáját!
Ziti: az esküvők tésztája
A szicíli |
2015-11-15 10:29:04 |
|
|
|
|
|
<< Gnocchi, az olasz krumplinudli
Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők, trattoriák népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van.
|
2015-10-07 18:02:51 |
|
|
|
|
is.
Paradicsomragu cukkinivel, padlizsánnal és olajbogyóval... igazi mediterrán feltét a bruschettákra
Ha Közép- vagy Dél-Olaszországban járva egy trattoria asztalához leül a vendég, a rendelés felvétele után szinte perceken belül kisebb vagy nagyobb szelet illatos r |
2015-09-17 22:08:46 |
|
|
|
|
olaszok nagy kedvence. Mivel elkészítése rendkívül egyszerű, ezért a közelgő borozgatós nyárestéken mi is meglephetjük barátainkat ezzel az ízletes fogással. A receptet Simone Marcedula, a Trattoria Gusto étterem séfje árulta el.
Focaccia col formaggio di ReccoHozzávalók:
- 50 dkg manitoba liszt
- 2dl víz
- 1kg stracchino saj |
2015-08-08 18:15:32 |
|
|
|
|
Gnocchi, az olasz krumplinudli
Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők, trattoriák népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van.
A különféle mártásokkal tálalt gnocchi (ejtsd: nyokki) sokféleképp és nagyon egy |
2015-03-04 21:17:34 |
|
|
|
|
(Alabárdos), Bíró Lajos (Bock Bisztró, Kisbíró), Csapody Balázs és Jahni László (Kistücsök), Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd (Anyukám mondta), Amrein Csaba (Villa Medici), Gianni Annoni (Trattoria Pomo d'Oro), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Gyurik Gábor (Viator), Horváth Gábor (Gusteau), Horváth József (Ráspi), Horváth Szilveszter (La Maréda), Kalla Kálmán, Litauszki Zsolt (Baltazá |
2014-12-04 14:45:47 |
|
|
|
|
is.
Paradicsomragu cukkinivel, padlizsánnal és olajbogyóval... igazi mediterrán feltét a bruschettákra
Ha Közép- vagy Dél-Olaszországban járva egy trattoria asztalához leül a vendég, a rendelés felvétele után szinte perceken belül kisebb vagy nagyobb szelet illatos r |
2014-10-10 22:55:34 |
|
|
|
|
vacsizni. Mikor belegondoltam, hogy mikor voltunk utoljára...hát nem csoda, hogy már nagyon szerettek volna menni.
Nos,ha már így,akkor elmentünk oda, ahová már régóta kívánkoztam. Trattoria al Forno -ba.
Hihetetlen egy étterem. Nagyon hangulatos volt, a zongorista játéka még kellemesebbé tette a helyet.
Az étlap csodás, nem túl bőséges, de volt miből válogatni, és |
2014-01-19 20:28:16 |
|
|
|
|
Mensa TrattoriaA menü: erdei gombaleves, sildinges burgonyafőzelék és parajos vagdalt ami 790-ft. Láttam még mexikói ragút, zöldséges lasagne-t amit gusztusosnak láttam és a szokásos rántott dolgok... említést érdemel a salátás részleg, ahol egész gusztusos salátákat véltem felfedezni. Nem voltam éhes és levest nem kívántam, ezért fél adag krumplifőzeléket és |
2013-11-15 08:29:36 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Angerman László, Czimbal Gyula, Klauzál Házban, Mensa Trattoria, Magyar Sommelier Szövetség, Klauzál Ház, Funk Ivett, Nicolo Bottalla, Simone Marcedula, Trattoria Gusto, Lássuk Itália, Bíró Lajos, Bock Bisztró, Csapody Balázs, Jahni László, Dudás Szabolcs, Dudás Szilárd, Amrein Csaba, Villa Medici, Gianni Annoni, Trattoria Pomo, Győrffy Árpád, Arany Kaviár, Gyurik Gábor, Horváth Gábor, Horváth József, |
|
|
|